به گزارش خبرگزاری «حوزه»، ، با هدف تجلیل از واقفان، خیرین، متولیان و اصحاب وقف،
حجتالاسلام شوزب شیری در همایش «یاوران وقف» که چهارشنبه شب در مجتمع امامزاده سید علی(ع) برگزار شد.
اظهار کرد: واقفان در طول تاریخ، سنتی حسنه را احیا کرده و موجب خیر رساندن به دیگر انسانها در زمانهای بعدی شدهاند.
وی افزود: این همایش برای تجلیل از کسانی برگزار شده که عمر خود را در راه خیر و وقف اموالشان صرف کردهاند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه باید افرادی باشند که به موقوفات رسیدگی کنند گفت: کار متولیان کمتر از واقفان نیست زیرا اگر نباشند و کاری انجام ندهند، نیت واقفان به مرحله اجرا در نمیآید؛ مدیریت عاقلانه و صحیح موقوفات کاری بس عظیم است.
وی ادامه داد: احسان و انفاق در راه اهمیت و جایگاه بالایی در اسلام دارد به طوری که آیات فراوانی در این زمینه وجود دارد.
حجت الاسلام شیری با اشاره به تفاوتهای صدقه و وقف خاطرنشان کرد: وقف صدقه جاریه محسوب میشود و پس از مرگ انسان هم برای ثواب و اجر در پی خواهد داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم عنوان کرد: بر اساس روایات، مال پاک و حلال خوب است و خوبتر اینکه انسان بتواند به وسیله آن به دیگران کمک کرده و گره از مشکل همنوعان خود بگشاید.
وی با اشاره به بازخوانی وقفنامههای موجود در قم گفت: برخی موقوفات هستند که برای مسافران بی سرپرست و بی پناه وقف شدهاند؛ نیات واقفان را که بررسی میکنیم در مییابیم خیرین در ایران تا چه میزان به نیازهای روز جامعه توجه داشتهاند.
حجت الاسلام شیری خاطرنشان کرد: در ایران اسلامی و در طول تاریخ، موقوفاتی برای موارد مختلف از جمله رسیدگی به بیماران، کودکان بی سرپرست، مسافران در راه مانده و حتی کمک به حیوانات وجود داشته است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه وقف تنها منحصر در دین اسلام نیست گفت: امروزه حتی در بسیاری کشورهای اروپایی نیز موقوفاتی در راه گسترش علم و دانش و کمک به بیماران نیازمند وجود دارد.
وی عنوان کرد: وقف پلی میان دنیا و آخرت است و میتواند موجب اجر و ثواب برای واقفان در همه دورانها شود.
حجت الاسلام شیری با اشاره به ساماندهی موقوفات در قم گفت: برای 70 درصد موقوفات قم سند اخذ شده و تنها 22 پرونده قضایی در میان 14 هزار موقوفه قم وجود دارد ضمن اینکه از معدود استانهایی هستیم که موقوفهخواری در آنها وجود ندارد.
نظر شما